Paprika u pavlaci

Ovaj sjajan recept sa paprikama i pavlakom obogatiće vašu trpezu, za vreme slava i praznika. Pravi izbor iz naše domaće kuhinje, kao predjelo ili prilog uz druga jela

Priprema

Po orginalnom receptu potrebne su vam paprike somborke. Mogu da se nadju na pijaci i u supermarketima. Ove paprike se prepoznaju po tome što su prilično ljute i sitnije. Meksikanci bi verujem bili zadovoljni sa njima. Ako iz nekog razloga nemate somborke, jer ne možete da ih nadjete ili ne volite ljuto, onda mogu i neke druge paprike (recimo babure).
Paprike prvo operemo i očistimo od semenki i peteljki, ali ih ne seckamo, jer treba da ostanu cele. Posušite ih i ostavite sa strane.
Sad pomešajte pavlaku i sir. Sir može biti feta ili neki drugi. Ako je feta onda ne treba dodavati soli, a ako je neki manje slan sir onda dodajte kašiku soli. To procenite sami. Kad umutite sir i pavlaku, onda punite sa tom mešavinom paprike i slažete ih u pripremljenu posudu sa poklopcem. Što vam ostane od ove mešavine, to naspite preko poredjanih i napunjenih paprika. Preko svega zalijte jogurtom i ostavite u frižider da se hladi. Po orginalnom receptu paprika u pavlaci treba da bude dovoljno slano i ljuto.

Sastojci

  • 2 kg paprika (somborke)
  • 1,5 kg pavlake
  • 1,5 kg sira (feta ili drugi)
  • 1 l jogurta
  • so po potrebi
Share Button
loading...

2 мишљења на „Paprika u pavlaci“

    1. Mogu sigurno više dana, pogotovo kad su zatvorene. Zavisi i od toga koliko su slane. Postoji više varijacija što se recepta tiče. U nekim slučajevima se pavlaka dobro usoli i onda sve treba da odstoji 15 dana, pa se tek onda jede. Treba probati, pa šta se kome svidja…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!