Kolač sa pudingom od malina

Slatkim iskušenjima nikad kraja! Puding je pravi izvor  velikog broja ideja za pripremu poslastica. Evo jedne od njih – predlažemo recept za pripremu kolača sa pudingom od malina! Divna letnja poslastica, pravo čudo. Meni je ovo lagan i ukusan kolač. Vi ga probajte i verujem da ćete se složiti sa mnom.Kolač sa kremom od malina

Priprema  

U maloj količini  mleka razmutiti  puding od malina. Skuvati ostatak mleka i kad proključa, skloniti ga s ringle i umešati pripremljeni puding. Ponovo vratiti na ringlu i uz stalno mešanje  kuvati na niskoj temperaturi sve dok se puding ne zgusne. Ostaviti ga da se ohladi.

U međuvremenu izmiksirati  na sobnoj temperaturi otopljen maslac sa šećerom u prahu, dodati ohlađen puding od malina i dobro umućenu slatku pavlaku pa sve još kratko miksirati da se dobije ujednačen krem.

Na četvrtastom pladnju poređati jedan red keksa poprskanog sa sokom od malina pa na njega naneti trećinu količine pripremljenog krema i lepo premazati. Na krem rasporediti drugi red keksa, poprskati ga sokom od malina i premazati s preostalim kremom.  Kolač sa pudingom od malina staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Pred serviranje kolač iseći na kocke.

Sastojci

  • 500 g keksa petit beurre

Krem

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od malina
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!