Jaje na oko u kolutovima paprike

Jaje na oko može da se napravi i na ovaj simpatičan način, tako što se jaje stavlja u jestive kalupe od kolutova paprike. Još ako su paprike raznobojne, to je praznik za oči. Ovo je pravo osveženje za decu koja nemaju vremena ili ne vole da jedu, a bogami i za nas odrasle. Izgleda kao nešto posebno, a ustvari je prosto. Idealno rešenje za doručak ili večeru.

tiganj
Jaje i paprika su dobra kombinacija, mada većina nas pravi ovo jelo tako što kratko proprži paprike na ulju, pa zalije odozgo kajganom. To je ukusno i najjednostavnije. Ipak, ako hoćete da iznenadite svoje ukućane, a specijalno decu, onda pratite ovaj recept.

Priprema

Kupite raznobojne paprike, crvene, žute i zelene. Šta već nađete. Treba da budu one velike. Operite i isecite na kolutove debljine 1-2 cm. Sipajte ulje u tiganj. Toliko ulja, da kad zakrenete tiganj, možete da zahvatite ulje u kašiku. Neka se ulje dobro zagreje, ali ne baš na najvišoj temperaturi. Stavite sad kolutove paprike, a potom u svaki ulijte jaje. Kad se malo zapeče odozdo, onda nagnite tiganj i zahvatite malo vrelog ulja u kašiku i posipajte odozgo, da se paprika i jaje i sa gornje strane malo zapeku. Sve je to vrlo brzo gotovo. Izvadite na tanjir i malo posolite.
Uz jaje na oko u kolutovima paprike možete poslužiti mladi sir, dobro se slaže.

tanjir

Sastojci

3 jajeta
3 koluta paprike
do 1 dl suncokretovog ulja
prstohvat soli

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!