Kisela paprika babura u filetima bez kuvanja

Kisela paprika babura u filetima bez kuvanja je za zimnicu savršena. Dosta je stane u tegle tako da je potrebna mala količina naliva. Ukusna je, pomalo hrskava i osvežavajuća.Kisela paprika babura u filetama bez kuvanjaPriprema

Kisela paprika babura se jednostavno sprema. Prvo se dobro opere, odstrani joj se peteljka, ako je ima, pa se raseče da bi se oslobodila od semene lože. Zatim se iseče na filete i lepo složi u odgovarajuću posudu.

Za naliv u odgovarajuću posudu sipati šećer, so i vinobran pa dodati sirće. Mešati kašikom sve dok se šećer, so i vinobran potpuno ne rastvore. S nalivom preliti filete babure, poklopit posudu i ostaviti da odstoje 24 sata. Za to vreme će paprike da upijaju sastojke iz naliva, ali će i da otpuštaju svoj mirisni sok tako da će pomalo omekšati. Može vam se učiniti da je za tu kolčinu kisele babure u filetama premala količina naliva, ali ćete se uveriti da je odgovarajuća. Da bi se sastojci paprike i naliva dobro proželi, treba filete povremeno „promešati“ rešetkastom kašikom. Tako se obezbeđuje filetima u gornjem sloju da dođu do naliva, koji se nalazi na dnu posude.

Sutradan filete paprike pažljivo slagati u oprane i sterilisane  tegle, 3 od 720 ml, i preliti pripremljenim nalivom. Odozgo fiksirati filete s plastičnom mrežicom. Kisela paprika babura treba da se spremi u tamnu i hladnu prostoriju do posluženja.

Sastojci

  • 2,5 kg paprike babure

Naliv

  • 100 g šećera
  • 50 g soli
  • ½ kesice vinobrana
  • 300 ml 9% sirćeta
Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!