Pavlova torta s jagodama

Ova se torta priprema od meringue kora pa je zaista savršena, topi se u ustima. Pavlova se torta može napraviti uz dodatak raznog voća, a sada vam preporučijemo Tanjin recept. Uverićete se da je Pavlova torta s jagodama preukusan desert, pravi spektakl ukusa i užitka!Priprema

Veruje se da je Pavlova torta  napravljena u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom njenog  boravka u Australiji i na Novom Zelandu.
Australija i Novi Zeland se oko sto godina bore d aim se prizna autorsko pravo nad ovom poslasticom.

Pavlova je torta od belanaca, šećera, šlaga i različitog svežeg voća. Pošto se kora od belanaca suši, spoljašnost torte je hrskava, a unutrašnjost mekana.

Belanca mutiti dok ne postanu penasta pa dodati šecer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šne.

Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Na plehu i papiru za pečenje rasporediti šne prečnika 24 cm.  Šne peći, odnosno sušiti u rerni zagrejanoj na 100°C oko 1h. Kad se kora ispeče, otvoriti rernu malo i ostaviti da se malo ohladi u rerni da ne bi popucala. Ispečenu koru od belanaca potpuno ohladiti i pažljivo izvaditi iz pleha pa  zatim oprezno odstranitit pek papir.

Ohlađenu koru pažljivo preneti na tanjir pa po njoj raspodeliti dobro umućen šlag. Preko šlaga poređati na četvrtine isečene jagode i Pavlova torta s jagodama, nakon što se dobro ohladi u frižideru, je spremna za posluženje.

Sastojci

  • 4 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g šlaga
  • 300 g jagoda

Autor: Tanja Đorđević

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!