Police krompira sa slaninom

 Jedan od načina pripreme krompira je i ovaj starinski recept, police krompira sa slaninom, koji posebno vole i cene ljubitelji krompira.Police-krompira-sa-slaninom

Priprema  

Police krompira su jednostavno jelo, koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Mnoge od vas podsetiće na  nezaboravno detinjstvo. Da li ima išta lepše od mirisa ovakvog jela, koji se širi kuhinjom, naročito u prohladnim jesenjim, pogotovo zimskim danima? Krompir se može pripremiti na stotinu načina, a ovaj je jednostavn, mada rezultira pravim speciajalitetom. Police krompira mogu se jesti uz meso, salate, sir, pavlaku, a u ovom receptu sa slaninom. Izvrsne su, probajte!

Krompir u ljusci treba dobro oprati pa prerezati na dve polovine.  Prerazanu površinu krompira pobiberiti i malo poprskati s uljem. Po želji, može se malo posoliti, pri čemu treba voditi računa o količini soli imajući u vidu da je i slanina slana.

Police krompira složiti na pouljen plehi i peći u rerni zagrejanoj na 230°C oko 35 minuta. Pred kraj na svaku polovinu staviti list tanke slanine, učvrstiti čačkalicom i zapeći u rerni. Ispečene police krompira sa slaninom izvaditi iz rerne i odmah poslužiti.

Uz police krompira sa slaninom  servirati kajmak, kiselu pavlaku ili jogurt.

Sastojci

  • 1,5 kg krompira ujednačene veličine
  • 130 g suve slanine
  • biber
  • so
  • ulje

Autor: Bernardica Nada Begovac Kadlik

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!