Restovani krompir s brokolijem

Brokoli je jedna od najstarijih i najzdravijih kupusnjača. Izvrsna kombinacija krompira i brokolija u jelu, koje vam ovom prilikom predlažemo, iznenadiće vas lepim izgledom i odličnim ukusom. Restovani krompir s brokolijem dopašće se i mališanima. Probajte!Restovani krompir s brokolijem

Priprema 

Brokoli iseckati na cvetićei skuvati u blago posoljenoj vodi.

Posebno skuvati opran, neoljušten krompir. Skuvan krompir ohladiti i oljuštiti pa izrezati na kocke.

U pouljenom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk toliko da postane staklast. Potom dodati pripremljen krompir i brokoli, pobiberiti i po potrebi posoliti i još kratko propržiti i jelo je spremno za posluženje.

Sastojci

  • 700 g krompira
  • 300 g brokolija
  • 1 glavica crnog luka
  • biber
  • so
  • ulje

Brokoli

Brokoli se ubraja u najkvalitetnije povrće, koje se može naći na našim prostorima. Čak ga i bodibilderi i sportisti skoro pa obavezno koriste u svojim programima ishrane.

Postoji veliki broj načina na koji brokoli možete spremiti, a takođe postoji i dosta ukusnih recepata, koji podrazumevaju brokoli kao obavezan dodatak jelima.

Najvažnije kod pripreme brokolija je da ga pravilno kuvate. U nastavku ovog teksta ćemo vam predstaviti jedan od najjednostavnijih načina da pripremite brokoli.

Priprema brokolija

Prvi korak podrazumeva da u lonac sipate onoliku količinu iseckanog brokolija, koju želite da skuvate i pripremite za obrok. Zatim vodom prelijete sav brokoli, koji se nalazi u loncu, i uključite ringlu. Kada voda počne da ključa, kuvajte još 4 do 5 minuta.

Nakon toga izvadite brokoli i potopite ga u hladniju vodu da bi zasutavili njegovo dalje kuvanje. Na taj način ćete sačuvati njegovu zelenkastu boju, koja ga odlikuje,  i njegovu teksturu.Jako je bitan ovaj trik sa zaustavljanjem daljeg kuvanja, jer ako ga prekuvate on počinje da se raspada, gubi svoju teksturu i gubi svoj ukus I, što je još gore, gubi i svoje nutritijente, koji su itekako bitni u ovom zdravom povrću.

Uz brokoli po želji možete servirati još neke vrste povrća, a najbolje ide uz belo ili neku drugu vrstu mesa, kao salata uz glavni obrok.

O pripremi brokolija možete čitati i na sajtu: Najzdravija Hrana

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!