Hrizantema kolačići

Nežni ukus pečene jabuke u hrskavom lisnatom testu čini ovu poslasticu čarobnom.  Hrizantema kolačići se pripremaju bez šećera, koji je potpuno zamenjen sa stevijom u prahu, prirodnim i zdravim zaslađivačem.Hrizantema kolačićiPriprema

Oprati jabuke i posušiti kuhinjskom krpom. Iseći i odbaciti male delove jabuka pri peteljci i cvetiću. Ostatak jabuka pažljivo iseći na kolutove debljine 1 cm. Odgovarajućom, malom modlicom izdubiti središnji deo kolutova jabuka (deo semene lože). Pripremljene kolutove jabuka posuti sa stevijom i ostaviti sa strane.

1 Hrizantema kolačićiLisnato testo odmrznuti prema uputstvu na pakovanju. Razvaljati ga na brašnom posutoj radnoj površini u oblik pravougaonika. Oštrim nožem iseći razvaljano testo u trakice širine 1 cm.

Pripremljene kolutove jabuka umotati trakicama testa, a u središte staviti lopticu napravljenu od testa, kao što se vidi na slici. Premazati ih belancetom i složiti na pleh obložen pek papirom. Hrizantema kolačići se peku u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta, odnosno dok blago ne porumene.

Ispečeni hrizantema kolačići se izvade iz rerne i topli pospu sa stevijom.

Napomena

Stevija je slađa od šećera-saharoze, ali stepen slasti varira zavisno od proizvodžača. Zato u receptu nije navedena količina stevije, jer će svako upotrebiti različitu količinu, ne samo zbog gore navedenog, nego i zbog vlastitog ukusa. Neko voli manje, a neko više slatko. Ja sam koristila steviju u prahu grčkog proizvodđača tako da je vrlo malo slađa od šećera.

2 Hrizantema kolačićiSastojci

  • posno lisnato testo
  • 2 jabuke
  • stevija u prahu
Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!