Dekorativni rolat s jagodama

Kao prvo rolat je jako jednostaavn i nebiste vjerovali, ali mislim i najbrže napravljen od svih kolača. Kupili smo neki dan jagode, ali je Kata zaboravila da muž ide na teren i da ostaje sama, tako da je dekorativni rolat s jagodama samo za mene!Priprema
Probala sam dosta biskvita, ali nisam ni sa jednim bila baš oduševljena. Danas sam uzela svih 5 jaja što sam imala i išla raditi po svome, iz glave. Uspjelo je!!!

Za dekorativni rolat s jagodama arzdvojila sam bjelanjke od žumanjaka i izmiksala svako u svojoj zdjeli. U žumanjke sam dodala šećer i doooobro izmutila. Pripremila sam 100 g brašna, ali činilo mi se da je to previše kad sam sipala tako da mi je ostalo 20 g. Znači, utrošila sam svega 80 g brašna. Dodala sam još jednu žlicu ulja i to je to. Polagano sam dodala umućene bjelanjke i dobro promješala.

U tri sam posudice odvojila po malo smjese za biskvit. Jedan dio smjese je za točkice (1 žlica) i pomješala sam ga s malo crne prehrambene boje.  Drugi dio (3-4 žlice) sam pomješala s malo zelene boje, a treći dio (2 dcl) s malo crvene boje.

Prvo sam crtala točke na pek papiru pa sam ih stavila u pećnicu na dve minute, pa lišće i dve minute u pećnicu i na kraju jagode i dve minute u pećnicu.

Zatim sam po tome izlila smjesu za biskvit i pekla oko 10 minuta na 190. Ispečen biskvit sam izvadila i toplog okrenula na kuhinjsku krpu. S gornje strane, gdje je pek papir, stavila sam mokru krpu i držala tridesetak sekundi. Potom sam odlijepila papir, odmah zamotala u kuhinjsku krpu i ostavila da se tako zamotan biskvit ohladi.

U međuvremenu sam skuhala puding od vanilije u pola litre mlijeka i s 2 žlice šećera. Kad se puding ohladio, izmiksala sam vrhnje za šlag i pomješala s prethodno razrađenim pudingom.

Filom sam namazala biskvit, složila jagode, zarolala i dekorativni rolat s jagodama je gotov. Stavila sam ga u frižider na kratko. Gornji dio jagoda sam malo izdubila da bih mogla druge staviti unutra i da se ne prekida kod rezanja.

Sastojci
Biskvit

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • 1 žlica ulja

Fil

  • 2 pudinga od vanilije
  • 1/2 mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • svježe jagode

Autor: Kata Jakovljević

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!