Punjeni pileći fileti s kozjim sirom i pršutom

Punjeni pileći file s kozjim sirom i pršutom je jelo, koji će oduševiti i najzahtevnije goste, jer će morati da se prepuste ovoj čaroliji ukusa.

Priprema

Na svaki filet staviti tanku krišku pršute i razmućen kozji sir sa kremastim sirom pa čvrsto preklopiti i učvrstiti sa čačakalicama. Staviti ih u pouljenu tepsiju i svaki punjeni filet premazati s  malo pesto sosa od bosiljka. Zatim ih posuti s mešavinom usitnjenih začina i peći na 200°C  oko 35 minuta.

Posluženje

Uz punjene pileće filete s kozjim sirom i pršutom poslužiti pirinač i kuvanu šargarepu.

Sastojci

  • 8  pilećih fileta
  • 8 kriški pršute
  • 300 g kozjeg sira
  • 150 g kremastog sira
  • 50 ml pesto sosa od bosiljka

Kozje mleko i sir

Danas se kozjem mleku i proizvodima od njega pridaje sve veća pažnja. Sastav kozjeg i kravljeg mleka je u osnovi vrlo sličan. Ipak, kozje mleko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti.

U Evropi se gotovo sve proizvedeno kozje mleko troši za proizvodnju sireva. Vodeća zemlja u proizvodnji sira od kozjeg mleka je Francuska sa asortimanom većim od 90 različitih vrsta kozjih sireva.

Tradicionalan način proizvodnje u domaćinstvima zasnica se na orginalnim i recepturama. To su uglavnom  različite vrste autohtonih kozjih sireva karakterističnih za pojedina područja.

Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!