Jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom

Kad poželimo nešto slatko, a brzo pripremljeno, pa još s voćem, odmah se pravi jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom.Priprema

Prve jagode su preplavile zelene pijace pa se mogu lepo upakovati u ovaj fini jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom. Jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom se može poslužiti nakon ručka da upotpuni ugođaj, ali i uz popodnevno druženje s dragim prijateljima. Ako se ovaj fini desert nameni deci, treba u toku pripreme izostaviti liker od jagoda.

Na dno odgovarajuće zdelice ili čaše prvo uliti malo likera od jagoda pa po njemu složiti ošišćene i na polovine isečene sveže jagode.

Posebno izmiksirati slatku pavlaku sa šlag fixom. Odnos slatke pavlake i šlag fiksa je 200 ml : 8 g. Može se dodati i šećer po želji. Miksirati najvećom brzinom do željene gustine. Umućenu slatku pavlaku lepo rasporediti po jagodama, a ona će sama da ispuni prazne prostore između polutki jagoda.

Čokoladni keks pažljivo izmrviti, ali ne potpuno, tako da ostanu vidni delići kao što se vidi na priloženoj fotografiji. Usitnjenim čokoladnim keksom prekriti slatku pavlaku i  jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom je gotov.

Na kraju jagoda desert sa šlagom i čokoladnim keksom treba da se ostavi u frižideru da se lepo ohladi i stegne pre posluženja.

Sastojci                                                                                 

  • sveže jagode
  • liker od jagoda
  • slatka pavlaka
  • šlag fix
  • čokoladni keks
Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!