Torta sa višnjama

Fina torta sa višnjama, šlagom i mlevenim keksom je osvježavajuća i vrlo jednostavna za pripremu. Obradujte svoje najmilije kremastim ukusom ove ukusne poslastice.torta-sa-višnjamaPriprema  

Ova nepečena torta sa višnjama neće vam oduzeti puno vremena, a njenim izgledom i ukusom obradovaćete svoje najmilije i drage goste. Puna višanja i šlaga ova kremasta poslastica je pravo letnje osveženje. Istina, možete se s njom zasladiti i kad stignu hladniji dani ako se u zamrzivaču nađe poneki paketić smrznutih višanja.

U jednoj zdeli umutiti 300 g šlaga s 250 ml kisele vode i u to dodati mlevenu plazmu. Dobro sjediniti pa preneti u pravougaonu podlogu za tortu i razmazati i oblikovati u obliku pravougaonika.
2 Majina torta sa višnjamaU drugoj zdeli umutiti 300 g šlaga s 250 ml kisele vode pa pažljivo razmazati preko smese s mlevenom plazmon. Na šlag poređati višnje, koje treba prethodno malo ocediti kako njihov sok ne bi poremetio teksturu poslastice.

Posebno  umutiti 300 g šlaga s 250 ml kisele vode i premazati preko višanja. Torta sa višnjama treba da se dobro ohladi i stegne u frižideru bar 2 sata pre nego se iznese pred goste i iseče na komade.

Sastojci

  • 900 g šlaga
  • 750 ml kisele hladne vode
  • 200 g mlevene plazme
  • 500  g višanja
Share Button
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!