Novogodišnja pogača

Ima mnogo recepata za pogaču, ali pogača prema ovom receptu je bogatog ukusa i veoma dekorativna. Novogodišnja pogača ulepšaće svaku trpezu.novogodišnja-pogača

Priprema  

Novogodišnja pogača je pored lepote i veoma, veoma mekana i ukusna. Isprobajte naš recept, jednostavan je, a oduševiće vas rezultat – izvrsna pogača.

Svež kvasac se razmrvi i stavi u toplu vodu s kašičicom šećera i ostavi da nadođe.

U većoj zdeli pomešati sve sastojke za testo. Dodati aktivirani kvasac i umesiti kompaktno testo. Ostaviti ga na toplom mestu da podupla svoju zapreminu pa ga premesiti.

Testo podeliti na tri dela, jedan manji, jedan veći i jedan najveći. Od najmanjeg dela napraviti loptasti oblik, ukrasiti ga trakama i staviti na sredinu podmazanog kalupa.

Od dela srednje veličine oblikovati  prsten i obaviti ga oko središnjeg dela u kalupu. Posuti ga susamom.

Najveći deo teste  razvaljati u pravougaonik, premazati otopljenim  maslacem i urolati. Posle nekoliko minuta, kad se maslac malo stegne, iseći na delove debljine oko 1 cm i slagati oko prstena naizmenično jedan iza drugog. Ostaviti da testo nadođe oko 45 minuta. Novogodišnja pogača se peče u rerni zagrejanoj  na 180°C oko 45 minuta.

Sastojci

  •  350 ml gazirane vode
  • 150 ml ulja
  • 1 paketić svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml vode
  • brašno po potrebi
  • so
  • malo posnog margarina
Share Button
loading...

4 мишљења на „Novogodišnja pogača“

  1. Red bi bilo da kazete i izvor… eto vidim da se zena vec buni, pa to su njene pogace i ma koliko da se postavljaju ..ipak znamo cije su, tako ne bi imali probleme… a bogami Kati je virtuoz sto se tice pogace… oni su njen zastitni znak,

  2. Kad neko umisli da je ceo internet njegov i da može da određuje ko će da pravi i fotografiše pogače, a ko ne. Ne znam ko je ta što ima monopol na pravljenje pogača i o kakvim vi problemima pričate, obzirom da je na ovoj strani fotografija kao i tekst orginal.

  3. Cast gospodji koja pravi dobre pogace, ali nije valjda da samo ona zna da pravi ovu pogacu. Ja sam, na primer, isto tako majstor za ovakve stvari i za mene je ovo napraviti „levom rukom`. Bas zato pratim sve sajtove sa ovakvom sadrzinom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

error: Content is protected !!